Get Adobe Flash player

Zgodovina

ZAČETKI  IGRANJA NOGOMETA NA KAPCI

Za nogomet lahko trdimo, da je najvažnejša vzporedna stvar na svetu, saj ni kotička na svetu, kjer ga ne bi igrali. Začetki nogometa v Kapci segajo v leto 1972, ko so se takratni športni privrženci na Kapci odločili, da bodo ustanovili nogometni klub. Mladina v tistem času na vasi ni imela kaj za početi in iz tega razloga so se vaščani odločili, da bodo organizirali veselico, z namenom zbiranja denarja za klub. Na žalost prva veselica ni prinesla dosti učinka z naslednjo veselico pa so dosegli zadosti zaslužka in zato so lahko naročili prvo opremo-drese, ki so bili belo rdeče barve. Omeniti je potrebno, da so sprva igrali le v majicah in hlačkah brez nogavic. Navedena oprema je bila kupljena v Čakovcu. Prvo prvenstveno srečanje so nogometaši Kapce odigrali v Mostju, tekma se je končala  s porazom 3:1.  Moštvo je nastopalo v Občinski  ligi Lendave, kjer je igralo šest moštev.  NK Kapca je osvojila četrto mesto s skupno osvojenimi desetimi točkami.  Prvo mesto so si zasluženo priigrali moštvo iz Kobilja.

V tem obdobju je nogomet zaživel na Kapci s polnimi pljuči, saj je ekipa sodelovala na turnirjih na Kapci, Pincah, Mostju, Dolgi vasi in Petišovcih. Večinoma je sodelovalo šest moštev. Prvo mesto si je na turnirju na Kapci priigralo moštvo iz Pinc. Na turnirju v Pincah  pa so slavili moštvo Zvezde iz Doline. V Dolgi vasi so kapčanci bili neodločeni z ekipo iz Dolge vasi 3:3 in ekipo iz Mostja 1:1. Leta 1973 se je moštvo NK Kapce uvrstilo v pokalno tekmovanje. Najprej so premagali NK Mostje z izidom 3:1, nato pa še takratno moštvo Piramido 3:2.

Nato je sledila reorganizacija tekmovanja. Ustanovila se je Pomurska liga, kjer je potekalo tekmovanje v centralni ligi in v vzhodni ter zahodni ligi. V sezoni 1974/75 in 1975/76 je tako moštvo NK Kapce nastopalo v vzhodni skupini Pomurske lige brez odmevnejših uvrstitev. Leta 1979 je moštvo NK Kapce osvojilo prvo mesto z 34 točkami in se uvrstilo pred moštvi iz Kobilja in Odrancev v drugi ligi MNZ Lendava. Tako so se s ponosom uvrstili v prvo ligo, kjer so nastopali le eno sezono.  Po izpadu so nadaljevali spet v drugi ligi, ampak leta 1987 so ustanovili enotno ligo MNZ Lendava kjer je bilo 14 ekip.  Uspešna sezona za NK Kapco je bila 1990 leta, ko je moštvo spet osvojilo prvo mesto in se uvrstilo nazaj v prvo ligo.V takratni ligi so igrali dve sezoni. Omeniti je potrebno, da so bili igralci NK Kapce vedno disciplinirani zato so prejeli v sezoni 2007 posebno priznanje od MNZ Lendava za najbolj disciplinirano moštvo v prvi ligi  MNL Lendava.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste si vzeli čas in se poglobili v našo zgodovino katera že traja od leta 1972.

Za takratno prvo moštvo NK Kapce so igrali zgoraj z leve:

Rudolf  Toplak, Tibor Feher ( vratar), Geza Šeruga, Evgen Sabo, Štefan Sabo, Jože Jakšič, Jožef Rudaš (trener).

Spodaj z leve:Viljem Vida, Šajt Jože, Štefan Toplak, Ladislav Flisar, Jože Pucko in Avgust Žalig.

NK Kapca 1972

 

NASLEDNJA TEKMA
 
 Se vidimo spomladi 2019 !

 

  • 45787Skupno obiskovalcev:
  • 15Obiskovalcev danes:

kkramar

09-nograd-01

Vodomont

ČiliBarLogo